Ninen

 
En av de svarta Dvärgvädurarna på bilden är min första egna kanin - Ninen. På bilden är också hennes syster Daim. Det är ett gammalt foto som jag hittade i ett av våra fotoalbum, jag scanade in det i datorn. Ninen var nästan alltid lugn och snäll. Jag minns hur ledsen jag blev när hon dog. Hon blev 7 år.

Påskägg, sol, och maskrosblad

Idag är det ganska varmt ute, så skönt! Jag har letat påskägg med mina kusiner ute i trädgården idag. Det är en tradition. Även om det känns lite barnsligt att gå ut och leta ägg så måste jag ju erkänna att det är rätt kul ändå. Det var inte helt lätt att hitta äggen! Kaninerna fick maskrosblad och morot till frukost idag. Maskrosblad är nog deras absoluta favoritmat. Och det är bra, för det finns ju massor av mat till de här som jag kan plocka gratis.



Kite poserade som "påskhare" framför kameran.



GLAD PÅSK!


Inför tävlingen...

JIPPIE!!!
På söndag så är det tävling. Så idag byggde jag en liten bana här hemma och tränade lite hoppning med Tyra och Kite. Jag ser verkligen fram emot tävlingen :)

Rabbis?

Min kompis Matilda sov över hos mig från igår till idag. Vi spelade Monopol i flera timmar och såg på film, och hade väldigt roligt!

Idag så cyklade vi hem till Matilda och såg på hennes nya kaninunge som är 80% Rabbis och 20% Gotlandskanin. Hon heter Charley. Hon är verkligen såå söt!

Lilla Charley <3

Vi gick också på promenad med hundarna: Ville och Vidar, och Matildas hundar Loppan och Lady.
De fick vara lösa i skogen. Det blir full fart när 4 busiga hundar är lösa! Men Loppan tyckte att det var roligare att lukta än att leka med de andra. Loppan är också en Sheltie och Lady är en blandras mellan Pudel och Shih tzu.
Här kommer lite bilder från den fartfyllda promenaden:

Lady och Vidar leker. Vidar tyckte att Lady var lite läskig först men sen gick det bra.

Hela gänget! Från vänster: Loppan, Lady, Ville, och Vidar.


Agilitykurs!

Kom hem frän agilitykursen för ungefär 2 timmar sedan. Det var roligt. Det gick väll ganska bra. Ville är jätte duktig, det är bara jag som måste lära mig att ta rätt väg på banan, och vara tydlig, och ha koll på armarna :)
Det är inte helt lätt! Det var stationer med olika små banor.

Det märks verkligen att Ville tycker att det är jätte kul med agility. Han blir så ivrig bara han får syn på en bana.

En gammal bild på Ville, som jag tycker är så fin!

En ledig måndag

Jag har varit ledig från skolan idag. Så skönt! Har bara varit hemma och tagit det lungt, gått en långpromenad med hundarna, klippt kaninernas klor mm...

Imorgon så ska jag och Ville börja på fortsättningskurs i agility. Det ska bli jätte kul. Efter Villes skada (sheltiehäl) så har vi inte kunnat springa agility på ungefär ett halvår. Vi skulle egentligen ha gått en kurs tidigare, men precis innan det så slog Ville i bakbenet när han hoppade. Senan på höger bakben hoppade ur och han fick åka på fastlandet för en operation. Och nu äntligen efter månader med rehabilitering så får vi äntligen börja träna agility igen.

Både jag och Ville längtar så otroligt mycket! Och jag hoppas verkligen att benet håller nu, det skulle vara hemskt om han fick göra om operationen igen. Men jag tror att det kommer att gå bra, han är en väldigt pigg och glad hund nu (som vanligt) och han brukar hoppa över stockar och pinnar när han är lös i skogen utan att man säger åt honom att göra det, så det märks att han är sugen :D
Längtar, längtar, längtar!!! Vi får se hur det går...... 


RSS 2.0