Dag 21 - Hur många kaniner jag haft och fakta om några av de

Jag har haft 4 kaniner, eller totalt 11 om man räknar med Tyras kull.

Den svarta dvärgväduren Ninen var min första kanin som jag fick ta över av min kusin som inte ville ha henne längre. Ninen var 5 år när jag fick henne år 2004, jag hade henne sedan i 2 år. En fin och otroligt snäll kanin.



Efter Ninen så var jag utan kanin i ungefär ett år innan jag skaffade svart-vita blandrasen (Hermelin/Lejonhuvad) Tyra 2007.



Ett år senare så bestämde jag mig för att skaffa en till kanin, lilla holländartecknade blandrasen (Hermelin/Dvärghare) Kite hämtade jag hem 2008.



När Tyra var 2 år 2009 så blev hon mamma till 7 småttingar, och Kite blev pappa. Jag hade redan bestämt innan ungarna kom att jag ville behålla en ur kullen. Det blev en vit blåögd och lejonhuvad liten hona som fick stanna. Miza fick hon heta. Hon var ganska lik Tyra i kroppen men mindre. Hon hade Kites envishet :) Men hon var mycket lungnare och mer social än båda sina föräldrar, och ändå är Tyra en kelgris (men inte jämfört med Miza). Min älskade lilla Miza avled tyvärr alldeles för tidigt, hon blev bara 1 år. Hon var en fin vän som verkligen njöt av varje sekund då hon fick lite uppmärksamhet, saknar dig Miza och du finns föralltid i mitt ♥




Tävlingen ...

Inte mycket att skriva om egentligen, för några superresultat blev det ju inte på agilitytävlingen "Gotland Double Up" som var lördag-söndag. Inte en enda pinne... :P

Men jag kan väl skriva lite resultat här ändå. Med Ville blev det 3 disk och ett lopp med 5 fel (han hoppade av gungan, konstigt...) Det agilityloppet räckte till en 4:e plats av 21 starter, Ville fick iaf en pipleksak som föreställer en macka och en boll som pris :) Ville var inte riktigt som vanligt på tävlingen, kan bero på alla löptikar som var där...

Jag tävlade ju med Fila också. I första hopploppet så kom vi runt med 5 fel (slalom är kanske inte det roligaste på banan enligt Fila) och lite tidsfel (hon är egentligen rätt snabb, dock inte i slalomet). Då kom vi på 6:e plats av 7 starter...
I de övriga loppen så blev det disk. I ett av de loppen så var jag riktigt klantig och glömde bort hur banan gick. I de två andra "diskloppen" så gick det bra, det var bara det där slalomet som ställde till det för oss!


Träning utomhus

Nu är Visby BKs agilitybana utflyttad igen. Så nu kan man träna utomhus när man vill! Och igår så var vi faktiskt vid brukshundklubben och tränade lite. Det var en riktig vårdag igår, soligt och ljust. Härligt!

Jag satte upp några hinder för att träna byten. Och det gick bra med Ville. Jag tränade också slalom och kontaktfält med honom. Mamma tränade mest slalom med Vidar, och han börjar bli lite duktigare på det. Det var nog den sista träningen innan helgens tävling!!


Årets första tävling!

Igår så var det inofficiell kaninhoppningstävling i stenkyrka. Blåsigt och kallt var det, men hindrena stod iaf kvar! Det var den första tävlingen för Tyra och Kite i år. Och 8-9 april så blir det äntligen officiell tävling också, längtar redan! :)

Här kommer gårdagens tävlingsresultat!

Tyra
Hon hoppade ganska okej ändå. Först var det medelsvår rak. Det var bara 2 starter. Tyra var lite slö, men hon hoppade iaf. Hon hoppade på 4+2. Hon vann...

I krok medelsvår så hade hon lite mer fart. Där blev resultatet 4+1. Även i krok var det bara 2 starter. Hon vann även då!

Kite
Lilla Kite hoppade iaf idag, men inte gick det snabbt. I rak mini så gick tiden ut innan han kom i mål.

I krok så fick han 0 fel och kom till final! Men jag tror det var precis så att han kom i mål innan tiden tog slut. Men väl i finalen så gick det lite långsammare. Han rev ett hinder, och jag vet faktiskt inte om han kom i mål tillräckligt fort... Men han kom 6:a av 17 starter, det är bra för att vara Kite!

Det blev tyvärr inga bilder på Tyra och Kite på tävlingen. Så här kommer istället två andra bilder:


Tyra njuter av att få vara ute i uteburen.

Våren är här!!!!

Dag 20 - Min första kanin

Som jag redan har skrivt här så var min första kanin den svarta Dvärgväduren Ninen. Jag fick henne när jag var 6 år, då var hon 5 år. Ninen blev 7 år gammal, en väldigt fin och snäll kanin var hon ♥



Dag 19 - 5 saker ni inte visste med mina kaniner

Väldigt svårt. Vet faktiskt inte vad ni inte vet om mina kaniner...

Men här kommer iaf fem saker, som ni kanske redan vet:

• Tyras två syskon är brokade.

• Kites farfar Haffe var tydligen en fin utställningskanin.

• Tyra lyckades äta upp lite lingonsylt när hon bodde inne.

• Kite har 5 syskon. Alla börjar på K.

• Tyra var nästan grå när hon var liten.


Agilitydag

Idag så har vi varit i Havdhem ridhus hela dagen. Och varför då då? Jo för att träna agility såklart! ;)

Mamma har börjat på fortsättnings kurs i agility med Vidar i havdhem. Och efter kursen så var det vanlig träning. Så jag tränade med Ville. Och det gick faktiskt riktigt bra idag. Om två veckor så är det tävling. Jag längtar! Det är en tävling som håller på i två dagar. Det blir en ganska stor tävling med ca 300 starter per dag.

Jag tränade också med Ville och Vidars mamma Fila idag, som jag också ska tävla med om två veckor. Det gick också väldigt bra. Hon är så duktig lilla Fila, och idag var hon väldigt snabb!


Mamma Fila och en liten Vidar.                               Foto: Gunilla

Hoppträning i Stenkyrka


Denna bild på Kite tog jag igår när han var ute i hagen

Idag har det varit hoppträning i Stenkyrka. Så kaninerna är nog lite trötta efter denna sportlovsvecka med två heldagar och en kortare träning.

Men Tyra hoppade bra även idag. Även om hon nog var lite trött och börjar bli brunstig...
Kite hade som vanligt inte så stor lust att hoppa. Men lite bättre gick det iaf idag, han hoppade en bana med tre hinder riktigt bra två gånger. Man får ibland vara glad för det lilla när det gäller lilla Kite. Men han verkade tycka att det var roligt att få följa med och bara mest gräva och skutta runt.

En hel del kort blev det idag. Elin var snäll och tog fina bilder på Tyra när hon hoppade.







Två av de bilderna jag tog själv:






RSS 2.0