Gårdagen

Det var väldigt roligt att vara på agilitytävling igen. En liten inofficiell tävling, men roligt ändå. Men för mig och Ville blev resultaten inte så bra. Är glad att det inte stod några pinnar på spel..
 
I de två agilityloppen som var först så blev det 10 fel i vardera lopp. Tror det var två vägran i första loppet p.g.a att Ville hoppade över första slalomingången. I andra agilityloppet blev det en vägran i slalomet igen och så lyckades han riva ett hinder (!) Men trodde inte ens vi skulle komma runt banan. Domaren sa: "Det är en lätt klass-2-bana". Men det var ingen Nora-och-Ville-bana, inga raksträckor och inga upplopp bara en massa svängar och byten hela tiden. Men en rolig bana var det!
 
När det var dags för hoppbanan så skulle det gå bättre, den banan passade Ville och mig bra. Trodde jag ja. Men Ville tänkte nog inte detsamma. Nu var han helt okoncentrerad. Han tog fel tunnelingång (disk) och ställde sig sedan helt passiv och blängde på domaren. Andra hopploppet började bättre, men sedan blev det fel slalomingång igen. Och så glodde han på domaren. Konstigt. Ville måste ha tyckt att han såg konstig ut eller något, eller var han bara fascinerad... Detta har aldrig hänt förut iaf, han har bara hälsat lite på någon tidtagare på någon av hans första tävlingar kommer jag ihåg.
 
Placeringen blev 5:a i KM, tror jag. Men i DM vet jag att vi kom 3:a.
 
Tog inga bilder på tävligen. Så det får bli en gammal sommarbild på Ville:
 
Det var generöst med priser iaf. Trots fyra dåliga lopp så vann jag: en fästingplockare, en klicker, en bok, hundgodis, och solskydd till bil från Royal Canin. T.o.m mamma och Vidar som blev diskade i alla lopp fick ett pris! Men inga rosetter blev det, som jag ville ha :( Jaja, får hoppas på bättre lycka nästa gång :)

Vidars ögonlysning då???
Det gick bra. Veterinären sa att det såg bra ut. Vidar har ua på ögonen (utan anmärkning). Så ifall han skulle bli pappa en dag (den dagen han blir en fin sheltie med lite mer päls) så är det kanske lite större chans att valparna får friska ögon. Men i så fall ska vi nog röntga hans höfter också, han kan ju ha höftledsdysplasi. Men oavsett om han någon gång blir pappa eller inte så känns det skönt att veta att han inte har fått någon ärftlig ögonsjukdom.
 

Valpbilderna

 
Nu har jag som ni säkert märkt inte skrivit här på väldigt länge.. Har inte haft tid, och det syns på statistiken. Två ynka unika besökare igår :P Haha
 
Men nu kommer det iaf lite bilder på Vidars små söta systerdöttrar, bilderna är från i fredags då de var 6 veckor gamla.
- VARNING FÖR EN RIKTIG BILDBOMB (!)
 
Imorgon blir det förresten KM och DM i agility! Villes första tävling sedan operationen :) Eller, vi har faktiskt inte ens tävlat sedan april. Det får gå som det går, men roligt ska det bli!!! Men först ska vi åka till Veterinärerna i Roma för att ögonlysa Vidar, håller tummarna för att det ser bra ut.
 
"Ellen", söt och social...
"Alice" med blicken som kan få vem som helst att smälta...
 
 
"Puss på dig mamma" ♥
Fötter - Gott tilltugg för hungriga valpar :D
 
"Till attack!"
 
 
 
 
 

Hoppträning hos Elin

Idag så var Tyra och jag hos Elin och hopptränade och umgicks lite. Trevligt trevligt! Kite och Ed fick stanna hemma då Kite inte tycker om att hoppa och Ed fick vaccin i tisdags och ska ta det lite lugnt..
 
Vi byggde en liten rakbana med bara 5 hinder. Hoppade först msv-höjd med Tyra vilket hon tyckte var lite för jobbigt :P Sänkte sedan till lätt och då gick det iaf lite bättre. Men hon har fortfarande inte någon större hoppglädje. Men hon tycktes njuta av att bara springa omkring, äta lite löv och förfölja Elin och Minolta... :D
 
Vi kollade på några gamla hoppbilder från olika tävlingar. Och man kan ju konstatera att Tyra har lite rolig stil ibland när hon hoppar. Hon brukar bli lite nödig när hon hoppar, så på vissa bilder ser man små kluttar som flyger i luften... Och på en bild så har hon lyckats slänga upp bakbenen extremt högt upp :) Konstig kanin det där ;)
 
Igår så var mamma och jag förresten i Hemse och hälsade på Vidars små systerdöttrar igen. De har växt otroligt mycket och blivit lite mer livliga sedan vi var där sist på höstlovet. Det kommer kanske lite bilder på de här på bloggen snart!
 
Hahaha..

11-årsjubileum med tävling!

Idag fyllde Stenkyrka kaninhoppare 11 år och det firades med tävling och cuper. Tyvärr blev det inofficiellt då vi inte lyckades få hit någon domare till våran  lilla ö. Men det var trevligt ändå, och inte helt fel med pokaler som pris. I våran klubb är pokaler uppskattat (av mig iaf) för det hör till ovanligheterna att vi har det på vårat prisbord.
 
Tyra:
Krok msv 1 (Häxans cup) - Hon verkade tycka att det var kul att vara där. Det är roligt och se tanten så glad :) Men när det blev dags att hoppa så tyckte hon att vissa hinder var lite för långa. Och hon kanske fortfarande är lite extra slö p.g.a fällningen. Alla kaniner som kom i mål fick hoppa final då det inte var så många starter, det gick betydligt bättre i finalen och det märktes att hon hade lärt sig banan. 7+3 blev resultatet....
Krok msv 2 -  Hon hoppade klart mycket bättre den här omgången. Men bra vet jag ändå inte om man kan säga. Men det verkade ändå som att hon tyckte att det var roligt att hoppa den här gången! Resultatet blev nu 4+3, och då lyfte jag över ett hinder..
 
Ed:
Krok lätt 1 (Spökenas cup) - Har nog aldrig sett honom så stressad som när jag först  tog ut honom idag. Han som brukar vara ganska cool annars. Jag tror att han inte riktigt tyckte om ridhusmiljön först, det var ju första gången han tävlade i ridhus. På framhoppningen var han helt stissig, ja vi fick ingen bra start helt enkelt. Inne på banan så var han lika stressad, så de två första hindrena sparkade han hastigt ner panikslagen som han säkert var. Men när han verkade inse att det var en bana som han faktiskt skulle hoppa så lugnade han ner sig och rev inga fler hinder. Banan var ju ganska usel, och vem tror ni kan ha byggt den krokbanan (?) :O Jag säger bara det att om jag någon gång ska bli domare så måste jag nog träna på att bygga krokiga banor. Aldrig lär jag mig. Det var inte många kaniner som gick bra på den banan... :P Det blev iaf 2+0 för Ed som var sitt vanliga jag i finalen.
Krok lätt 2 - Ed hade mycket spring i benen nu också, men han verkade ha vänt sig vid ridhuset. Man brukar märka på framhoppningen om han kommer att hoppa bra, och på den så hoppade han lugnt och självsäkert men med fart. Så det gick bra även inne på banan även om han var lite svårstyrd. Han gick t.o.m på 0+0! Banan blev som tur var lite sjusterad till denna omgång, så nu blev det lite fler felfria lopp.
 
Ed kom på 4:e plats i första lätten och på 2:a plats i andra. Hans placering i cupen blev 3:a.
 
Bofur "Ed" med 3:e-plats-pokalen ♥
Kan man smaka på den måntro??? :D
 

Dagens hoppträning

Idag blev det lite hoppträning i Stenkyrka med Beatrice och Elin. Idag var det bara Tyra och Ed som följde med, Kite fick stanna hemma. Vi byggde både en rak- och krokbana. Krokbanan blev väldigt bra :)
 
Tänkte jag skulle ta och skriva lite kort om hur det gick,
så det händer något här iaf ;)
 
Tyra fäller ganska mycket nu och var ganska slö. Hon var även lite stel och är väll kanske inte i sin bästa form.. Men jag tror det mest beror på fällningen. Hon har väldigt fin "mustasch" i den lilla lejonmanen, det sticker ut en massa små hårstrån :D Men hoppningen då? Ja det blev väll inte några större framgångar än vad det har varit på de senaste träningarna och tävlingarna. Men så kan det va med envisa små "tanter" som inte vill hoppa (ja, iaf inte göra sitt bästa, men hoppade gjorde hon ju). Det finns inte så mycket att göra åt det, de ska ju hoppa för att de tycker det är roligt. Men jag vet att hon kan om hon bara får tillbaka lusten, viljan och "orken" :P
 
Ed hoppade helt okej idag. Han sprang på så bra och förstod krokbanan i början. Men sedan blev han allt lite fundersam och sprang ut. Men jag tycker ändå att han fortsätter att bli bättre på krok, han verkar ha upptäckt att alla banor inte gå rakt fram trots allt! Men han tycker nog ändå att det är både enklare och roligare att hoppa rak, för på rakbanan gick det faktiskt riktigt bra. Han verkade så säker på de flesta hindren och sprang på i en ganska lagom takt.
 
Det var den rapporten det!
 

RSS 2.0