Bilder på vovvarna

Här kommer några bilder som jag tog igår när jag var i skogen med Vidar och Ville. De fick också springa av sig lite på åkern, två leriga men lyckliga hundar var de då!












Ibland går det ganska vilt till när Ville och Vidar busar. Och Ville ser ganska farlig ut på denna bild. Men tro mig, de leker bara ;)





Sportlov och kaninhoppning hela dagen

Det är bra skönt att ha sportlov! :)

Igår var det en heldag med kaninhoppningen. Det var lite kallt luften, men ändå soligt och fint. En bra dag!

Först så byggde vi krokbanor. Tyra fick komma ut och hoppa först. Hon fick träna på msv-höjd. Hon hoppade faktiskt riktigt bra trots att hon inte är i form just nu :P Hon klarade till och med några kombinationer som var lite större. Är väldigt nöjd med henne.

Efter lunchen så var det dags för rakbana. Tyra hoppade även då msv. Då gick det lite långsammare och det blev lite fler rivningar då hon inte alls tycker om att hoppa rakbana lika mycket som krok. Men hon hoppade ganska bra ändå, hon rev kanske 3 eller 4 hinder. Jag tränade också lite längd med henne. Och hon överraskade mig faktiskt, hon har förut inte riktigt ens förstått att man ska över det där breda planket i början. Men hon hoppade iaf 80 cm långt. Jag är ganska säker på att hon hade klarat att hoppa längre, men jag nöjde mig det.




Kite hade inte en av sina bästa dagar igår, iaf inte när det gäller hoppningen.
Han klev över något hinder på mini-höjd. Men sedan vägrade han verkligen. Men han verkade ändå tycka att det var väldigt skönt att bara skutta runt i solen och gräva och nosa i marken.



I tordags...

Gotlands hundungdom hade årsmöte i tordags. Det var trevligt! :)

Jag fick priser för att Ville kom 2:a i "Årets Agilityhund 2011", det är en tävling där de 5 bästa placeringarna på ett år räknas ihop. Och så vann ju Ville KM i medium i december förra året!

Lite bilder på Ville och priserna:




Dag 18 - Dröm kaningården

Dröm kaningården skulle nog vara en lagom stor gård. Den skulle vara på en mysig gård. Och kaninerna skulle ha rymliga burar, de skulle bo inomhus i ett fint "kaninstall" på vintern och kalla dagar, och utomhus på våren och sommaren när det är varmare. Det skulle också finnas STORA hagar utomhus gjorda av kompostgaller. Hade jag ganska många kaniner så skulle jag såklart försöka ge alla tid och uppmärksamhet.

Jag vet dock inte vad min kaningård ska heta om jag ska ha en i framtiden. Men jag vet att jag skulle avla på pigga och friska kaniner, med inriktning på att få fram hoppkaniner som också har trevligt temperament.


Dag 17 - Bästa kaninresan

Idag när jag tog ut kaninerna i hagen av kompostgaller så verkade Tyra tycka att allt var konstigt. Hon satt mest stilla på bakbenen och tittade sig omkring i mitten av hagen. Det var ju en massa konstiga ljud, så hon spetsade öronen ordentligt. Först var det några fåglar som trodde att det var vår och började kvittra. Och sedan så var det glassbilen som spelade sin melodi. Tyra såg ut att tänka "Men vad tusan är det här"? :) Men Kite däremot skuttade omkring ganska mycket i snön när det var hans tur att vara i hagen.

Men nu åter till kaninlistan:

Jag har iaf varit på några kaninresor. Det har varit resor till olika hopptävlingar. Alla har faktiskt varit roliga. Även om det inte har blivit strålande resultat på alla tävlingar så har det ändå varit roligt med trevligt resesällskap!

Men de bästa kaninresorna har nog varit när vi var i Nykvarn (har varit där 2 gånger). Nykvarn är en perfekt tävlingsplats, det är så mysigt där!
Och så har det ju hänt en del roliga saker när vi varit där. Jag har många minnen därifrån. Oförglömliga resor har det faktiskt varit!


En bild från när vi tränade på Elins nya hinder innan en annan
tävling — Dala Expo 2010!

Uppdatering

Förlåt. Nu har jag inte följt kaninlistan och jag har inte heller lagt in några bilder tagna med den nya kameran.
Nu får jag ta och skärpa mig!

Så här kommer några hundbilder från besöket hemma hos Gunilla igår.
Kaninlistan kommer förhoppningsvis tillbaka imorgon!


Glad och snäll hund utan öron (Nela) haha :P


Nu vågade hon visa sina öron. Fina Nela!


Nela och Ville.


Fila.


Hela gänget. Från vänster: Nela, Fila, Vidar och Ville.

Alla fyrbenta somnande ganska snabbt. Inte så konstigt eftersom vi hade varit och tränat agility innan. Vi tvåbenta höll oss vakna, men vi var nog också ganska trötta..









Ny kamera!

Jippie! Äntligen fick jag råd att köpa denna systemkamera - en Canon EOS 550D med ett 18-135 mm objektiv!





Så snart kommer det kanske finnas lite finare bilder här på bloggen. Jag ska bara lära mig kameran först...

Dag 16 - Finaste kaninbilderna




























Dag 15 - Kaninbloggar jag följer

Dessa kaninbloggar är väll de jag läser mest:
www.starsbilder.blogg.se 
www.storugnshk.blogg.se 
www.belgiskhare.blogg.se 
www.pajaritoshk.blogg.se  
www.kyrkelidens.blogg.se


Dag 14 - Favoritras

En favoritras är självklart Belgisk hare. De är väldigt fina tycker jag. De verkar ofta vara ganska livliga och pigga kaniner. Belgisk hare har en högställd lång och smidig kropp. Rasen är godkänd i tre färger: Viltröd, tan och vit rödögd. Själv tycker jag att viltröd är den finaste färgen.

Jag skulle väldigt gärna vilja ha en viltröd Belgisk hare någon gång!


En viltröd Belgisk hare. Bilden är från www.kanin.ifokus.se

Dag 13 - Såhär bor kaninerna

Nu på vintern och när det är såhär kallt så bor kaninerna i ett stall, de har sina burar i en före detta hästbox. De bor vägg i vägg med 5 lamm som ibland brukar vara lite högljuda :)

Tyras bur står på golvet inne i boxen. Hennes bur är inredd med en ganska bred sitthylla som hon kan sitta både på och under.

Kite bor i en bur på ben. Han har en bolåda, han brukar sitta mer uppe på den än inuti.

På somrarna så är kaninerna mest ute i sina uteburar. Uteburarna är två markburar.

Nu blev det tyvärr inga bilder på burarna


Kite när han sitter i sin utebur och mumsar på hö, oktober 2011.

Dag 12 - Någon "kaninmänniska" som inspirerar mig

Oj, vilken svår fråga! Vad ska jag svara på det? Jag tycker ju om "kaninfolk" som har flera bra idéer och tankar kring kaniner. Och om man hanterar kaniner bra är ju såklart också positivt från min sida :)

Men jag vet faktiskt inte vem av alla "kaninmänniskor" som är min största insperationskälla...
(Det blev visst ett kort inlägg, men vet inte vad jag ska skriva mer).

Dag 11 - En kanin som betyder/betytt mest

Båda mina kaniner betyder väldigt mycket för mig, det har också de kaniner jag haft gjort. Men kanske betyder Tyra lite extra. Att Tyra bodde inne på mitt rum första året jag hade henne har nog varit viktigt. Det har gjort mig och Tyra till bra vänner. Under den tiden så var hon med mig nästan överallt i huset! Och jag skulle vilja påstå att vi faktiskt känner varandra bra, Tyra och jag :)

Tyra kan vara väldigt sur och grinig och lite svår att ha och göra med ibland när man kommer nära hennes bur som hon vaktar. Men jag är glad att jag har stått ut med henne de dagarna då hon har varit arg och bara bitit mig. För hon är faktiskt världens snällaste och mysigaste kanin utanför buren. Då är hon alltid glad och vill bli klappad hela tiden. Tyra har trots allt en väldigt trevlig personlighet. Utanför buren är hon en riktig mysfia!

Även om Tyra antagligen inte kommer högre upp än i medelsvårklassen när det gäller hoppningen och tävlingar så hoppar hon ganska bra. Hon har alltid tyckt om att hoppa och har en del ganska så bra resultat från tävlingar. Jag har Tyra att tacka för att jag började med kaninhoppning!

Vad skulle jag göra utan dig, Tyra <3




RSS 2.0