Tävling igen

Den här helgen har det varit officiell 2-dagarstävling. Första dagen i Väskinde och idag var det inne i Visby på A7-området.

Tyra

Tyra hoppade utom tävlan i krok lätt, då hon egentligen är i medelsvår. Hon var lite slö och slarvig och  hoppade första loppet på 4 fel, hon kom inte till final. Vi hade krok två gånger. Och den andra omgången så fick hon 3 fel, den här gången kom hon till final. Men i finalen fick hon 2 fel, alltså 5 fel totalt.

Idag så var det bara rakbanor. Tyra tävlade i rak lätt, och hon var tyvärr lite slarvig idag med och hon fick 3 fel. Hon lyckades ändå gå till final, och hon fick 1 fel i finalen. Hon kom på 5:e plats av 16.
På den andra omgången rak lätt så fick hon först 1 fel, och i finalen så fick hon 0 fel och hon tog äntligen sin sista pinne! Så nu är hon msv i rak också!!! Hon kom på 2:a plats av 14.

Kite

Kite hade inte alls lust att hoppa första dagen. Han blev oplacerad i båda omgångarna av krok mini...

Idag när Kite hoppade första omgången rak mini så fick han 0 fel! I finalen så fick han 1 fel. Han kom på 5:e plats av 8 och hade t.o.m fart i banan! Men det berodde nog på att att det var inomhus och han kunde inte äta en massa gräs. Han var väldigt trött när han skulle hoppa igen, plus att det hade kommit massor av spännande dofter på mattorna som vi hoppade på så han stannade hela tiden för att nosa, så han kom inte i mål.

Mamma tog denna bild med sin iphone, den kanske inte var så bra men någon bild måste jag ju lägga in här :D
Det är Tyra som tävlar i krok lätt på bilden.

Sommarbilder

Ja nu är det sommar, det märks! :D
Här kommer några bilder som iaf är ganska somriga....












Förra helgens tävling

I helgen som har paserat så var det 2-dagars hopptävling vid en fotbollsplan i Stenkyrka. Det var officiell tävling. Vi hade tur med vädret båda dagarna!

Lördagen 9/7

Jag vet inte vad det var med Tyra, hon rev väldigt många hinder genom att sprätta med baktassarna. Hon brukar göra det när hon är blöt men inte annars. Så det var inte likt henne. Det blev 5 fel på rakbanan, i rak så tävlar hon i lätt. Hon gick inte änns till final. Det blev en 12:e plats av 15. Inte så bra, men men hon hoppar säkert bättre en annan gång. :)
I krok Msv så fick hon också 5 fel. Där blev det en 7:e plats av 9...
Jag tävlade även med Tyra i höjd. Jag hade inte några förväntningar, utan anmälde bara till höjd för kul. Men det gick hyfsat bra faktiskt. Hon klarade iaf 50 cm. Men när det blev 60 så rev hon, men hon klarade det nästan.

Jag var verkligen nöjd med min lilla Kite den helgen. Han som är 3 år och fortfarande hoppar i miniklassen. Han är en envis liten herre och det är inte alltid han kommer i mål. Men han blev inte oplacerad en enda gång på hela helgen! Jag har för mig att han fick 2 fel i grunden, och kom inte till final. Det var nämligen många kaniner som gjorde nollade lopp i mini. Men Kite kan man inte ha höga krav på, jag är jätte glad över att han kom i mål, han är ju inte världens snabbaste hoppkanin :) Han kom på 11:e plats av 14.
I krok så fick han 0 fel, i grunden! Men i finalen fick han 2. Han kom på 9:e plats av 13.

Söndagen 10/7

På söndagen så var det bara rakbanor och längd, varken Tyra eller Kite var med i längd. Längden var verkligen rolig att se. De två sista kaninerna i längden klarade båda över 2 meter!

Tyra rev mycket även denna dag. 4 fel fick hon, och det blev en 12:e plats.

Kite var riktigt duktig. Han fick 0 fel, och han hade till och med lite fart emellanåt! Men i finalen tror jag att han fick 2 eller 3 fel. Han kom 7:a av 14.

Elin var snäll och tog kort på Tyra och Kite när de hoppade, TACK ELIN! Här kommer bilderna!

Tyra 




Kite




  

Agilitytävling i tre dagar

Nu har jag tävlat med Ville i tre hela dagar på VisbyBK:s stora tävling. Det har varit väldigt skiftande väder de här dagarna både sol och lite regn. Tre roliga dagar har det verkligen varit, på en fantastiskt bra tävling!

Fredag
Första dagen tävlade vi först i hopp (klass 1 medium) men vi blev diskade pga att Ville tog fel tunnelingång.
På agilitybanan gick det mycket bättre, det blev ett felfritt lopp som iaf räckte till en 5:e plats. Ville fick sin första pinne, och vi fick en fin rosett.

Jag och Ville var också med och tävlade i lag tillsammans med Villes bror Cztar och hans matte Hillevi, och en annan sheltie som heter Frida och hennes matte Sandra. Igentligen så skulle Emma också vara med i vårat lag med pudeln Sindra, men hon mättes tyvärr till smallhund, och alla hundar i ett lag måste tävla i samma storlek :(
Men som tur var så kunde pudeln Elita hoppa in i vårt lag, så att vi blev ett lag med 4 ekipage. Jag och Ville blev diskade i både hopp och agility på lagbanorna, då de är som klass-2-banor så de är lite svårare. Men det är verkligen kul att tävla i lag, vårat lag heter GuteBaggarna och vi ska tävla på ungdoms-SM i augusti också.

Jag och Ville på agilitybanan (lag).

Lördag
På lördagen så diskade vi oss på hoppbanan igen. På agilitybanan så fick vi fem fel, för att Ville hoppade över ett kontaktfält. Men det var väldigt många som blev diskade på den banan, så jag och Ville kom på 4:e plats, och vann en fin rosett igen (älskar rosetter). Men då blev det ingen pinne.

Det verkade som att lagbanorna var lite för svåra för mig. Men det är väldigt bra träning, och det är kul. Man lär ju sig oftast av sina misstag :) Vi blev nämligen diskade i både hopp och agility när vi tävlade i lag.

Söndag
Idag, på den sista dagen av tävlingen så tävlade jag och Ville först i lag. På agilitybanan så blev det en disk. Men på hoppbanan så var det väldigt nära att vi kom i mål, men så var det ett hinder som jag inte kom ihåg så Ville sprang förbi det eftersom att jag styrde honom mot ett annat hinder. Så det blev disk där också.

När jag senare på dagen hade gått agilitybanan så kändes det ganska bra, jag kunde banan och visste hur jag skulle göra. Jag och Ville fick en bra start, men sedan så sprang jag för långt fram, och han tog ett hinder han inte skulle ta. Så även där blev vi tyvärr diskade.
Innan vi skulle springa hopploppet så tänkte jag bara: "Det här är det sista loppet i tävlingen och det bara måste gå bra". Och det gjorde det också. Ville var jätteduktig och det blev ett felfritt lopp. Vi kom på 2:a plats, vi vann en fin hopprosett också, och så fick Ville en pinne i hopp! Vi fick stå på prispallen, det kändes bra!

Jag och Ville står på prispallen, längst ut till vänster ← Vi kom 2:a!

RSS 2.0