Gotland Dog Show 2011

Nu har jag varit på Gotland Dog Show i två dagar, som är vid Oskarstenen inne i Visby. Det är verkligen kul att se alla olika raser som är med på utställningen. Det var ca 2800 hundar med!

Vi ställde inte ut Ville eller Vidar, men deras mamma och Vidars syster ställdes ut.
Vi var mest i ring nr 17 där sheltiesarna höll till. Men jag gick även runt lite och såg på några andra raser, och vi såg såklart den stora BIS-finalen idag. Det var en Australian Shepherd som blev BIS-1 idag, den var verkligen fin! Domaren som dömde BIS-finalen hade åkt ända från Indonesien.

Ville och Vidars mamma Fila (den mörka till höger).

Evros Fruit of Romance "Fila"

Vidars syster och Villes halvsyster: Lillvedes Magic Dream "Nela"

Domaren tar en närmare titt på Nela.

Byssegårdas C' The Color Of The Sun "Frida"

Jag tog även kort på några "Flattar" (Flatcoated Retriever), tycker de är så otroligt fina. Kanske skaffar en sådan någon gång i framtiden :)






Nästa år hoppas jag att mamma går med på att vi ska ställa ut Vidar och Ville på GDS...

Kaninbilder

Nu var första skolveckan avklarad.
Och verkligheten har börjat igen. Skolan tar mycket av den dyrbara tiden, men vi har haft en riktig mjukstart i skolan.  Vi har bara pratat om det nya läsåret, tältat, spelat brännboll, fotograferat oss m.m. Så det har iaf inte varit en så jobbig vecka, men det ska bli skönt med helg ändå.

Idag när jag kom hem från skolan så gick jag en långpromenad med vovvarna. Hade även tid att träna lite agility med Ville. Jag tog också lite bilder på kaninerna.
Ska åka på Gotland Dog Show både lördag och söndag, för att se alla fina hundar som ställs ut. Men jag kommer nog mest hålla till vid sheltieringen :)

Här kommer några av bilderna på Tyra och Kite:


Tyra

Här sträcker hon på sig ordentligt, man kan ju inte vara krokig framför kameran :D

En säck med planteringsjord var tydligen väldigt intressant..

Här tittade hon iaf in i kameran.



Kite fick också vara med på kort.



Staketet luktade gott...

Undrar vad han spanar på (?)

"Men nu blev jag ju smutsig".

Utställning och lydnad

Idag har vi varit på Välle Dog Teams hunddag i Bläse på Stenkustens hundpensionat. Det var inofficiell utställning och lydnadstävling.

Ville gjorde tävlingsdebut i lydnaden. Det var mamma som tävlade med honom. Det gick bra, han fick 169 poäng och kom på 3:e plats av 16 tävlande ekipage!

lydnaden, klass 1.

Villes fina lydnadspris! En gummigris med pip :)

Jag ställde ut Vidar. Det var en annan hanvalp. Han var duktig och skötte sig bra i ringen, och fick HP :) Men gick tyvärr inte vidare till finalen.

Så här stod det på hans kritiklapp:

11-mån Hanvalp av god typ stl. vackert huvud
bra bet. Välplacerade ngt lätta öron, mkt bra hals o rygg, ngt tunn i kroppen.
Knappa vinklar fram normala bak. ngt högt buren svans, mkt bra päls
rör sig mkt bra visar sig väl
                                               HP

Vidar på bordet.

Mamma ställde även ut Ville. Han gick vidare och blev BIR (bäst i rasen). Men i gruppen så åkte han ut.

Villes kritik:

3-årig Hane mkt bra typ o stl. mask huvud.
ngt mark. stop, mkt bra öron, fina ögon korr bett, bra hals o rygglinje
välkroppad. Vacker päls norm vinklar fram o bak, bra svans, rör sig bra visar sig väl

                                                                    HP  

Mamma och Ville i ringen.

Två trötta killar efter en lång men rolig dag...

U-SM

Nu har jag och Ville tävlat i agility på ungdoms-SM också. En resa som jag nog aldrig glömmer....

Torsdagen - dagen vi åkte

I torsdags så åkte jag och Ville, Hillevi Cztar och Telluz, Sandra och Frida, och Emma och Sindra med båten för att tävla på årerts U-SM.
Vi var framme på Ösby Naturbruksgymnasium utanför Sala där tävlingen skulle vara, efter att vi hade åkt bil från Nynäshamn i några timmar.
När vi var framme så satte vi upp vårat tält som vi skulle sova i, ett stort tält som ungefär hade 2 rum och kök :) Vi grillade på kvällen och gick till slut och la oss.

Det STOORA tältet!

Fredagen - Första SM-dagen

På fredagen var det inte någon agility, men det var dags för anmälan och veterinärbesiktning. Och som tur var så gick alla våra hundar igenom besiktningen :D
Senare på kvällen så såg vi på minior, junior- och seniorhandling. Det var roligt att se, alla som var med och ställde ut sina hundar var verkligen duktiga.

Lördagen - Hoppklasserna

Nu var det äntligen dags för agility! På lördagen var det bara hoppbanor. Det verkade som att Ville hade längtat efter att få tävla igen. Jag var inte nervös, men jag trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde redan i första loppet. Ville sprang ett lopp på 0 fel och tiden 26,55. Vi gick upp i ledningen!
Men både hopploppet och agilityloppet skulle räknas ihop till slutresultatet, så det var bara att vänta och se hur det skulle gå nästa dag när det var agilitybanor...

Vi såg också på Freestyle, det var riktigt häftigt särskilt att se de hundar som tävlade i klass 3.

Söndagen - Den sista och avgörande dagen

Det var som på riktiga SM, så eftersom att jag och Ville vann dagen innan så fick vi starta sist denna dag. Och när det var dags för oss att starta så var jag faktiskt nervös! Vi fick 5 fel, pga en vägran i slalom. Ville stannade och luktade på en slalompinne precis som att någon annan hund hade kissat där...
Jag trodde att vi därför skulle placera oss 6:a eller 7:a. Men vi kom 2:a och fick silver, det var nog tack vare loppet dagen innan! Så jag och Ville fick stå prispallen och vi fick ta emot silvermedalj, rosett och massor av andra priser.
Inte hade jag trott när jag åkte dit att jag skulle komma hem med en silvermedalj!

Vi tävlade ju med vårat lag GuteBaggarna under helgen också. Men vi kom tyvärr inte runt med hela laget någon av dagarna. Jag och Ville klarade ett laglopp med 5 fel och det andra loppet diskade vi oss.


Sandras sheltie Frida, som är våran lagkamrat också. GuteBaggarna består av Ville och mig, Hillevi och Cztar och Sandra och Frida.

Ville.

Silvermedaljen!!!

RSS 2.0