Uppehåll

Nu kanske det blir ett litet uppehåll här på bloggen, vår dator har nämligen gått sönder (skriver just nu från mobilen). Vi ska skicka den till "verkstad", om det är värt att laga den, annars måste vi väll köpa en ny.... Återkommer!

God Jul!


Ville och Vidar framför granen.

Kaninerna har det också lite julfint!

                                         
                                   ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!



Promenad

Kaninerna fick komma ut lite idag. Det var uppskattat. Särskilt Tyra hade väldigt mycket spring i tassarna :) Den lilla snön som hade kommit har redan försvunnit igen. Jag ville ju inte ha någon snö, men på julafton så borde det ändå vara vitt tycker jag.... Men bara på julafton!


En bild på Tyra från dagens promenad. Hon skakar av tassarna då det var lite blött i gräset, ser lite roligt ut :P Det var inte en så bra bild, lite synd är det att ögonen blir så röda. Det skulle inte vara helt fel med en ny kamera i julklapp, drömma kan man ju alltid ;)

Agility-KM och "blåbärstävling"

Idag har då Gotlands hundungdom haft Klubbmästerskap i Havhem ridhus. Det var också "blåbärstävling" för de nyaste ekipagen, utan slalom och gunga.

Vidar och mamma var med i blåbärsklassen. Det blev disk i båda loppen. Men det ser ändå rätt så lovande ut, Vidar har farten och lyssnar ganska bra. Han behöver bara träna på klätterhindrena och bli lite mindre "studsig".

Ville var lite okoncentrerad i agilityloppet. I början så gick det bra men sedan blev det disk.
I hopploppet så gick det bättre. Då var han mer fokuserad. Det var bara det att han sprang innan jag hade sagt "okej", men jag hann med iaf. Sedan flöt det på bra, och jag hann göra alla byten. Men när vi kom till slalomet så hann Ville inte riktigt sakta ner, så det blev en liten vägran.

Vi lyckades på något konstigt vis vinna KM i medium! Jag blev ganska förvånad på prisutdelningen. Det var visserligen bara 4 starter, men det var kul att vi vann ändå :D


Ville med priserna: foder från Doggy och en boll.

Juletider!

Idag har det hänt lite av varje...
Vi har varit i skogen för att hugga julgran. De sista julklapparna har också inhandlats. 
Tänk att nästa vecka då är julen redan här!

Mina älskade kaniner har inte fått så mycket tid de senaste två veckorna. Det har bara varit samma visa efter skolan varje dag, gå med hundarna och plugga.. Man får dåligt samvete. Men nu i helgen ska de få sin tid, de ska få hoppa och vara ute och skutta i den stora hagen. Det märks på tant Tyra att hon blir lite tjurig när hon får sitta i sin innebur. Det är ju så kallt nu, och mycket halm går det åt.

Idag har vi också varit på den sista sheltieträffen i år. När vi kom dit så kom det stora snöflingor! Men den snön låg inte kvar länge, tur det :) Det blev hundpromenad och glögg och pepparkakor. Badhunden Vidar sprang såklart ner i en stor vattenpöl, men han hade nog inte räknat med att den skulle vara så djup! Han fick vatten nästan upp till ryggen. En trevlig men blöt träff var det, ganska många små sheltisear var det som kom ändå!
Nu ligger här två trötta hundar....

Imorgon blir det agilitytävling! KM som Gotlands hundungdom arrangerar och "blåbärstävling" för "färska" agilityhundar.



VIDAR  —  BADHUNDEN ♥ Denna bild är från Brissund i somras.



Helg igen

Då var det helg igen. Skönt!
Idag har jag stått på en julmarknad med några andra i min klass, vi sålde kakor, bröd och sånt för att få pengar till en framtida klassresa :)
Jag och mamma hade också tid att åka till Brukshundklubben och träna lite agility med vovvarna. Det gick bra. Jag tränade mycket på slalomingångar med Ville, eftersom att han missade första porten på slalomet två gånger efter sig när vi tävlade sist. Även mamma och Vidar har kommit igång, det verkar gå bra för de. Det blir riktigt spännande och se hur det går för de när de vågar sig ut på tävlingsbanorna :P

Tänkte lägga upp två bilder på Vidar här. Så att man kan se hur otroligt mycket han har växt, är det samma hund eller?? Vad är det som har hänt!?



RSS 2.0