Agility GM

Igår så var det Gotlandsmästerskap i agility i Mulde ridhus, jag tävlade med Ville.
Det var två hopplopp och två agilitylopp. I första hopploppet så blev det disk, det var synd eftersom det gick så bra genom nästan hela loppet. Men Ville sprang förbi näst sista hindret och när vi skulle ta om det hindret så gick det lite för snabbt och han hoppade det från fel håll.. Det är lite som ska till för att man ska bli diskad!

I andra hopploppet så gick det väldigt bra. Men tyvärr så rev Ville ett hinder, han har nog aldrig förut rivit något hinder på tävling. I första agilityloppet så blev det bara en vägran i slalom, han såg väl antagligen inte den första slalomporten. I sista loppet så försökte jag verkligen att få in honom i den första porten på slalomet, men han sprang förbi igen. Men förutom det så blev det inga andra fel i det loppet heller. 

Ville verkade ha längtat efter att tävla igen. Han var verkligen "på hugget" och väldigt koncentrerad var han faktiskt. Farten är det aldrig något fel på, men ibland så springer han banan lite som han själv vill. Men igår lyssnade han väldigt bra på mig. Resultaten från det bästa hopploppet och bästa agilityloppet las ihop. Jag och Ville slutade på en 6:e plats av 15. Superbra var det väll inte, men helt okej. Vann i medium gjorde Villes fina morfar Izor STORT GRATTIS! :)

Inga bilder togs under dagen. Så här kommer istället en bild på Ville för länge sedan <3

Stenkyrka kaninhoppare 10 år!

Igår så firade Stenkyrka kaninhoppare 10 års-jubileum med officiell tävling, det kom alltså en domare från fastlandet och dömde. Det var en trevlig dag, men det märks att våra kaniner inte är så vana vid att hoppa i ridhus.

Tyras resultat

Tyra hoppade krok medelsvår först. Hon rev mycket och fick 7 fel i grunden. Alla som kom runt fick hoppa final. I finalen så fick hon 6 hinderfel och ett fel i korrigeringar. Hon kom på 2:a plats, men det var bara två starter :)

Innan Tyra skulle hoppa rak medelsvår så gick det väldigt bra på framhoppningen. Men väl på banan så fick hon 6 fel. Men i finalen så gick det ganska bra, då blev det 3 fel. Hade hon inte rivit så många hinder i grunden så hade hon kanske inte kommit sist...

Kites resultat

Kite hade en riktigt bra dag :) Han hoppade först krok mini, och då fick han ett litet slarvfel. Det var väldigt synd, då han rev sista hindret. Men det är verkligen kul när Kite har lust att hoppa, för när han väl har det så går det alltid så bra! Han är en lite speciell kanin min lilla Kite. I finalen så fick han 2 fel, om jag minns rätt.
Jag tror han kom på 4:e plats av 11 då.
 
Även i rak mini så blev det ett litet sånt där slarvigt fel. Det var verkligen synd, för annars hade han gått till final. Det var nämligen väldigt många nollade lopp.

När vi senare åt tacobuffé så fick de tävlande varsin pokal! På pokalen stod det "Stenkyrka kaninhoppare 10 år". Efter det så hade vi prisutdelning och plockade ihop de sista hindrena m.m. Och sedan efter en lyckad dag var det dags att åka hem!


                                       



RSS 2.0