Tävlingen och lite annat...

Igår så hade Stenkyrka kaninhoppare en inofficiell tävling. Det var en rolig tävling, och det mesta fungerade bra. Vi turades om att vara domare. Jag var även domare i en klass - Lätt. Då jag själv inte tävlade med någon av mina egna kaniner i den klassen. Kite startade i Mini rak och krok. Han hoppade faktiskt ganska bra. Särskilt i rak, då fick han 0 fel i första omgången men i den andra omgången så fick han 2 fel. Han kom på 5:e plats av 14. I krok gick det inte riktigt lika bra, han hade ingen fart alls. Han fick 1 fel i varje omgång, alltså 2 fel totalt. Det blev en 8:e plats i krok. Tyra startade i Medelsvår rak och krok. Det gick väll sådär. Hon hoppade rätt så bra, men rev tyvär en del hinder. I krok fick hon 6 fel (ett fel var pga korrigeringar). Och i rak fick hon 3 fel. Hon kom 2:a i både rak och krok. Det låter väldigt bra, men det var bara 3 startande. Men vi vann i alla fall 2 fina lila 2:a-plats-rosetter.

Det kom ju mer snö igen i fredags lagom till tävlingen. Precis när nästan allt äntligen hade smält bort. Så det var lite synd. Men idag har det mesta i alla fall smält bort igen.

Nu har gräset kommit fram.

Och solen med.......

Och knoppar kikar fram i marken.

En massa gröna blad har också kommit upp.

Idag så har vi varit och hälsat på Ville och Vidars uppfödare Gunilla. Både Ville och Vidar följde såklart med. Och de fick träffa sin mamma Fila och en annan sheltie som heter Molly som också bor där. Och Vidar fick träffa sin syster Nela, som också är halvsyster till Ville. Men Fila var lite sur eftersom att hon löpte. Villes bror Cztar och hans matte kom också dit. Så det var fullt ös!


Nela och Vidar hälsar på varandra. "Hej på dig du, det var ett tag sedan vi träffades".



Fina Nela.



Nela (med ryggen vänd mot kameran), Cztar, Ville, och Vidar.



Cztar.



Ville.

 

Ett vårtecken!

Ville bara skriva att jag har sett ett vårtecken idag - Snödroppar!
Så våren kommer nog i alla fall :)

Träning

Idag så har jag varit på hoppträning i Stenkyrka med mina kaniner. Både Tyra och Kite hoppade faktiskt riktigt bra idag. Vi hade också en liten träningstävling inför tävlingen den 19 mars. Vi får väll se om det går lika bra då...
Det har också varit ganska fint väder idag, två plusgrader och sol. Lite blåsigt var det och hindrena blåste omkull i början, men just nu får man vara glad bara solen är framme!

Det var verkligen en rolig dag, men snart är sportlovet slut :(
I kväll så ska vi på födelsedagsfest, och Ville och Vidar ska åka med dit. De har en katt där som är väldigt rädd för hundar. Så vi får se hur det går. Men Ville och Vidar är faktiskt väldigt snälla mot både katter och kaniner.

Vidar har fått börja bekanta sig med kaninerna. I alla fall med Tyra, Kite är nämligen lite rädd för hundarna. Och han är faktiskt riktigt duktig. Han är nyfiken, men han tar det försiktigt med Tyra. Tyra är lika nyfiken på Vidar som han är på Tyra. Men Vidar lär ju sig av Ville. Ville kan ligga helt avslappnad på golvet med en kanin framför nosen och nästan sova. Han är verkligen jätte snäll mot de. Miza, som tyvär är i kaninhimlen nu tyckte om att sitta mellan Villes tassar. Hon var en modig tjej hon, ibland så försökte hon sätta sig på Villes rygg. Men det tyckte inte Ville om. Då tittade han på mig som att "hjälp, ta bort henne". 

Hoppning igen

Jag har varit i Stenkyrka hela dagen idag med. Men idag var det fler som kom än i måndags.
Tyra hoppade faktiskt riktigt bra idag, det är jag förvånad över för hon är verkligen inte i form. Kite hoppade tyvär inte så bra idag heller. Men jag tycker om honom ändå, han har bara sina bra och dåliga dagar. Men han hoppade i alla fall lite mer idag.

Jag måste börja träna hoppning med de här hemma igen nu. Vi måste ju komma igång innan tävlingen som ska vara nu i mars. Jag ser verkligen fram emot den tävlingen, för det var så länge sedan jag tävlade med Tyra och Kite nu. Så det ska bli kul. Det är så spännande att tävla i kaninhoppning tycker jag, för man kan egentligen aldrig riktigt veta hur det kommer att gå.

Det är hoppträning nu på lördag. Och då ska jag komma ihåg att ta med mig kameran, vilket jag inte gjorde idag. När jag kom hem idag så möttes jag av två superglada hundar när jag öppnade dörren. De blir alltid så otroligt glada när man kommer hem!
Men här kommer i alla fall två bilder på Vidar som jag tog idag, visst har han växt?!

Den stora killen :)


RSS 2.0