Gotland Dog Show 2012

(Ett lite försenat inlägg om helgen 25-26 augusti)
 
Då var Gotland Dog Show över för i år. Det har varit lika roligt som vanligt att se alla olika raser!  Spännande att ställa ut själv också. Den här gången var det våran Vidar som fick visa upp sig i ringen :)
 
Det gick helt okej ändå tycker jag. Han "flamsade runt" lite på bordet och han är ju inte riktigt färdigvuxen och har inte så mycket päls så det blev ett "Very Good". Och han blev plac en 4:e plats i konkurransen (det var 3 andra unghundar och de hade fått "Excellent".
 
Kritiken var dock på tyska!? :O Men tror jag (eller google översätt) har lyckats översätta ungefär:
 
Tyska kritiken
Gute Gröse. Etwas wenij knochen. Parall. kopf. etwas offene augen. Schmale front. korr. richen länge. Sew gute winkelungen. Gevinjende beusejungen.
                                                             "VERY GOOD"
 
Översättning (är det rätt, någon som kan tyska???)
Bra storlek. Något små ben. Paralell kroppsform. Något öppna ögon. Smal framdel. Korrekt rygglängd. Mycket bra vinklar. Trevligt visad (?)
                                                            "VERY GOOD"
 

Vidar i väntan på bedömning, stod inte så fint då inte :P

Lillvedes Magic Master "Vidar"

Lillvedes Magic Dream "Nela"
Nela i ringen.

Evros Fruit Of Romance "Fila"
 

Gosbäckens Tindra Pascal "Tindra"

BIR-sheltien båda dagarna, en veteran :D

Fursterikets Arn "Arn"

Det blev mest fotografering på söndagen, så här kommer bilder på MASSOR av olika raser!!!!! Blev ett lååångt inlägg... ;)
 

En gul Grand Danois. De är så häftiga hundar tycker jag, detta är enligt mig finaste färgen på de!
En till Grandis, fast blå.

Whippet.

Saluki.

American Staffordshire Terrier.

Golden Retriever.

Chihuahua.

Saluki valp. BIS-1 valp på lördagen.

Dalmatiner.

Flatcoated Retriever valp ♥

Mycket bilder på Flatcoated Retriever blev det visst :)

En Blue Merle Sheltie.

Bedlingtonterrier.

Afghan.

Kommer inte ihåg vad denna ras heter. Även om det är likt en Faraohund så är det något annat (?)
 Yorkshireterrier.
 
Kooikerhondje.

Rhodesian Ridgeback.

Beagle.

Basset Hound.

Bayersk Viltspårshund.

Berner Sennen.

Tysk Schäferhund, normalhårig.

Old English Sheepdog.

BIS på söndagen (Best in Show = dagens vackraste hund) Pudel, stor.

Snart gäller det!

Imorgon är det den stora dagen! :P Vidar gör sin utställningsdebut på "riktigt". Har fått reda på att under hela Gotland Dog Show så ställs ca 2700 hundar ut :)
 
Jag tränade lite mer hemma idag med Vidar samt borstade och fixade till honom lite mer. Han var väldigt duktig faktiskt! Han både stod och travade jättefint. Men det blir ju något helt annat med några tusen hundar och människor runtomkring imorgon.. Det får gå som det går. Men hoppas iaf att domaren från Ungern som ska dömma b.l.a sheltiesarna säger något bra om vår lilla pälslösa skabbräv ;) Hihi!!
 
Lillvedes Magic Master "Vidar" Gotlands kennelklubb inoff 2012-05-12.
Vidar på Välle Dog Teams hunddag inoff 2011-08-13.

Ringträning

Ikväll blev det lite ringträning som Gotlands kennelklubb hade vid Oskarstenen inför helgens stora utställning. Det kom många olika hundar, hussar och mattar. Men inte många om man jämför med hur många som kommer vara där lördag och söndag. På lördag är det iaf 1328 hundar med! Och säkert minst lika många på söndagen. 47 st shelties ska det vara med totalt. 
 
Det gick faktiskt ganska bra i utställningsringen med Vidar idag på träningen, helt okej. Han hade dock lite problem med att stå klokt på bordet till en början.. Men i stort sett skötte han sig bra. Men nosen hängde ner lite mycket i backen, det luktade tydligen väldigt gott. Han "travade" bra några gånger när vi sprang i ringen och stod ganska bra. Men Vidar har tyvärr inte särskilt mycket päls ännu, men han är ju unghund fortfarande så det kommer väll hoppas jag. Får väll försöka "fluffa" till honom lite till på lördag kanske.. Får se hur det blir ;)
 
Fick iaf lite kort på två söta sheltieflickor - Nela och Tindra. Men så där superbra blev de väll inte, men jaja...
 
Lillvedes Magic Dream "Nela"
 
Gosbäckens Tindra Pascal "Tindra"
 

Snart tillbaka till verkligheten..

Nu är sommarlovets sista dag här. Och imorgon börjar skolan. Lovet som alldeles nyss kändes så långt! Vart tog det vägen!? :O
 
Men även om det inte har blivit så jättemånga stranddagar i solen så har det ändå varit en rätt bra sommar :)
 
 

Imorgon kväll blir det också lite ringträning med Vidar vid Oskarstenen där Gotland Dog Show även är lördag-söndag. Det behöver vi nog, jag och Vidar ;)
 
Vidar på Hemse Hunddag 2012-05-17 | Foto: Mita |

Simträning

Villes långa rehabilitering har nu börjat! Så nu blir det mycket simträning och massage för honom så att han kan få tillbaka musklerna i bakbenet. Musklerna försvinner nämligen väldigt fort efter operation, han har ju inte fått röra sig så mycket efter. Men snart är han nog bra igen :)
 
Vi var och badade i ett brott i Träkumla idag. Ville var väldigt duktig när han simmade, han trampade på lungt och fint i vattnet. Men han går verkligen inte i frivilligt, en riktig badkruka är han! Just nu går han och stryker sig mot alla möbler som en galning, att vara blöt är ju inte kul :P Men badkruka kan man verkligen inte säga om Vidar som gärna slänger sig i vattnet. De är så olika fastän de är halvbröder ;)
 
Glömde  ta med kameran, så det får bli lite mobilbilder..
 
 
 
 
 
 

Alla har de varit små..

Lillvedes Joker Of Romance "Ville"
 
Lillvedes Magic Master "Vidar"
 
Tyra Lejon "Tyra"
 
Ungesmiss Kite "Kite"
 
Bofur "Ed"
 

Eds debut!

Idag har det varit tävling i Kalmar. En bra dag har det varit! :)
 
Ed debuterade i rak lätt. Han hoppade väldigt bra. Men såklart skulle jag klanta till det lite, jag råkade nämligen riva ett hinder som jag kickade till med knät... Väldigt synd, det kunde ju ha blivit ett nollat lopp :( Men jag är såå himla nöjd med att han hoppade så bra som han gjorde :) I finalen blev det nollat, som tur var så kostade mitt misstag inte honom en pinne! ;) Fina killen gjorde en bra debut ♥
Men jag får ta och skärpa mig ....
 
Tyra hoppade msv rak och hade inte en av sina bästa dagar. Hon var inte alls på hugget, hon var en riktig slarvmaja idag och rev 6 hinder..
 
 
 
 
 
Foton: Elin Gardelius

Kaniner och grisar

Nu är jag hemma igen efter "grispassningen". Vi var uppe och väntade på de små kultingarna i 5 nätter, och så kommer de nästan mitt på dagen :D Igår 9 augusti föddes smågrisar. Så små, söta, och mjuka ♥
 
Vi kelade också med kaninungar, Gotlandskaniner. De var såklart söta de med, men vilken kaninunge är inte söt!? Gotlandskanin är iaf en väldigt fin ras tycker jag. De här 8 ungarna kommer bli så fina. Men man har ändå lite svårt att tänka sig att de kommer att bli så stora som fullvuxna Gotlandskaniner är.
 
Bilderna blev inte de bästa. Men fina kaniner är det!
 
 
 
 
Och de otroligt söta griskultingarna!
 
 

Hem och vända

Nu har det varit väldigt tyst här på bloggen i nästan vecka. Det beror på att jag inte varit hemma. Jag har varit i Stenkyrka och hjälpt till med att vakta en minigris som ska få små kulltingar! Spännande :)
 
Åkte hem idag för att hämta lite mer packning, hade inte trott att jag skulle bli kvar så länge. Men de där smågrisarna verkar inte vilja komma ut ur den tjocka magen :P
 
Jag har såklart saknat både hundarna och kaninerna. Möttes av två glada svansviftande hundar när jag kom hem. Jag hoppade lite med Ed också. Det gick bra i början, han sprang på i bra tempo och hoppade med hyfsad marginal över hindrena. Det gjorde han två gånger (det var bara tre hinder), och sedan blev han trött. Eller är han bara lite smått lat ibland?? ;)
 
På söndag blir det iaf tävlingsdebut för Edden i Kalmar, Tyra får också åka med. Och snart ska jag åka tillbaka till Stenkyrka och Pyret som grisen heter. Och så hoppas jag att de där små kulltingarna kommer!
 
Sötnöten själv! ♥

Grattis Ville!

Ville blir 4 år idag!!!!! Hösten 2008 hämtade vi en liten gullig sobelfärgad sheltievalp. Och nu har vi redan haft honom i 4 år, det är ju inte klokt!!
 
Fina 4-åringen :)

RSS 2.0