Vidar ♥

Lite bilder på en nyborstad Vidar i vårsolen!






Träningstävlingen

Idag har det då varit en träningstävling (inofficiellt) som Guteskolan arrangerade. En trevlig dag med bara lite lite regn!

Ville blev diskad i båda agilityloppen som var först på dagen... Men i det första hopploppet så gick det bättre, det blev 0 fel och en 1:a plats! Men i sista hopploppet så blev det tyvärr disk igen, det flöt på bra ända fram till att han sprang in i en tunnel som han inte skulle ta..

Jag tävlade även med Fila. Och hon var verkligen superduktig idag! I förtsta agilityloppet blev det disk, men hon klarade hela slalomet på en gång :) Och i det andra agilityloppet så blev det felfritt men det blev nog lite tidsfel ändå, det räckte till en 3:e plats av 5. Och i det förtsta hopploppet så gick det väldigt bra, det blev 0 fel och en 2:a plats. Riktigt snabbt sprang hon! Men när det var dags för det sista hopploppet så hade de andra smallhundarna åkt hem, så det var bara Fila och jag i klassen. Vi vann, även om det blev många fel i slalom :P

Mamma och Vidar tävlade också idag. De kom iaf runt ett av de fyra loppen, men placering och antal fel vet jag inte.


Denna bild på Ville är inte från idag. Men lägger in den så det inte
blir så tomt ;)

Agility en solig dag!

Idag har det varit agilitykurs och träning i Alva. Väldigt soligt och varmt har det varit! Man har ju längtat efter solen, men jag trodde nästan att jag skulle svimma av i värmen idag efter att ha sprungit några lopp med Ville och Fila. Det var en riktig "springbana". Men roligt var det. Och det gick dessutom väldigt bra idag! Och nästa helg blir det träningstävling! :)

Här kommer lite bilder från idag:


Vidar flyger genom däcket!

Vidar

Nela

De bästa bilderna från dagen gick inte att ladda upp här :(

Helgen i Kalmar

I helgen så var jag och några klubbkompisar i Kalmar. Första dagen så var det stämma och andra dagen så var det tävling med endast rakbanor. En riktigt rolig helg var det!

Tyra hoppade då rak msv. Hon tycker som jag har skrivit tidigare om krokbanor bättre. Varför vet jag inte. Hon brukar springa ut när man hoppar rakbanor med henne. Hon tycker helt enkelt bara inte om att springa rakt fram. Hon fick 4 fel, och det var tyvärr ett fel för mycket för final. Ett av felen var pga korrigeringar, så lite synd var det allt. Hon kom på 17:e plats av 30....


Tyvärr inga bilder på Tyra. Men jag tog ganska mycket kort på andra kaniner på tävlingen.

Agility är en sport :)


Tävlingsresultat

Söndag 8 april och måndag 9 april har det då varit officiell kaninhoppningstävling här på ön :) Två långa men roliga dagar har det varit. Här kommer lite resultat!

Tyra hoppade väldigt bra första dagen när det var krokbanor x2. Det blev 1+1 första krokbanan, hon vann och fick sin första pinne i medelsvår krok!
I andra krokbanan så gick det inte riktigt lika bra. Då blev det 3+3, om jag minns rätt.

Andra dagen var det rakbanor x2. Rak är verkligen inte Tyras bästa gren. "Varför ska man springa bara rakt fram"??? verkar hon tänka :P Hon fick många slarvfel och några korrigeringar hit och dit.
Det var också höjd på måndagen. Jag hoppades att hon skulle ta pinne. Men ingen pinne där inte, hon hoppade 55 cm men rev 60... Känns lite surt när jag vet att hon klarar 60 cm egentligen. Men tanten blev väl trött :) Men jag tycker ändå att hon var duktig de här två dagarna..

Och lilla Kite då? Han blev opl på alla banor. Kanske är det dags att ge upp denna lilla killes hoppkarriär... :P

Gabriella tog bilder på Tyra. TACK! Länk → www.storugnshk.blogg.se



 



Lite höjdbilder också. Dessa tog mamma med sin iphone:


55 cm.


Rev 60 cm... :(

Tyvärr inga bilder på Kite

Glad påsk!

Önskar alla en GLAD PÅSK!




Såhär ser det ut idag... Och jag som trodde det skulle bli vår nu. Hoppas på bättre väder imorgon när det är tävling, men det ser ju inte särskilt lovande ut... :(

Hon börjar bli gammal ...

Idag fyller min lilla tant 5 år!

GRATTIS TYRA!!!




Dag 23 - Mina övriga djur

Sista inlägget i denna kaninlista då, dock ett hund-inlägg. Men inlägget får vara i kaninkategorin ändå :)

Som ni säkert redan vet så har jag förutom kaninerna två hundar. Det är två sheltiesar som heter Ville och Vidar.



Namn: Lillvedes Joker Of Romance "Ville"
Färg: Sobel
Född: 2008-08-01
E: Shellrick's Up To Date "Filip"
U: Evros Fruit of Romance "Fila"
Meriter: Silver på Ungdoms-SM (agility) 2011

Kullsyskon:
Lillvedes Ruler Of Romance "Lukas"
Lillvedes Inspector Of Romance "Cztar" [Star]
Lillvedes Commander Of Romance "Tusse"

Ville är våran första hund, han fyller 4 år i augusti. Av fyra valpar i kullen så var Ville den busigaste och vildaste valpen av de. Och busa det är han fortfarande bra på, han brukar busa med halvbrorsan här hemma. Ville tycker att agility är det roligaste som finns! Jag tävlar i agility med Ville. Vi har också ställt ut honom med fin kritik på några inofficiella utställningar. Och han har varit med i en inofficiell lydnadstävling som han kom 3:e plats på med 1:a pris!



Namn: Lillvedes Magic Master "Vidar"
Färg: Trefärgad
Född: 2010-08-31
E: Starbelle Tough Enough "Rasmus"
U: Evros Fruit Of Romance "Fila"

Kullsyskon:
Lillvedes Magic Dream "Nela"
Lillvedes Magic Shadow "Flisan"

Vidar är halvbror till Ville (samma mamma). Han kom till oss för snart 2 år sedan. Vidar är en översocial hund som vill hälsa på nästan allt och alla :) Vidar tycker också att det är kul med agility, han och mamma går just nu på agilitykurs. Jag har också ställt ut honom två gånger när han var valp.


Dag 22 - Vad är bäst, ute eller inne kanin?

Tyra bodde ju inne första året jag hade henne. Och det var väldigt mysigt att ha henne inne i huset. Hon bodde i en bur på mitt rum då. Hon fick följa med mig nästan vad jag än gjorde, när jag såg på tv, gjorde läxor o.s.v.
Hon brukade skutta omkring mycket i köket, under en bänk där så hade hon en liten toalettlåda. Hon brukade också passa på att hoppa upp i kökssoffan och se om det fanns något ätbart på matbordet när ingen såg :) Och när Tyra fick vara i sin bur på övervåningen så kunde man höra hur hon satt och bet på burgallret och sprang runt i buren för att få uppmärksamhet.

Men när jag skaffade Kite ett år efter Tyra så fick de båda bo i ett stall (i en före detta hästbox), och där bor de fortfarande. Men varma dagar så går de ute i uteburar på marken. Och de verkar trivas med det, jag tror att Tyra är lika nöjd nu som när hon bodde inne. 
Så om det är bäst att ha ute eller inne kanin vet jag inte... Men det är nog lättare att ha kanin ute om man har flera kaniner. Och så behöver man kanske göra rent buraren/burarna lite oftare om man har inne kanin.


En bild på Tyra när hon var liten. Jag här lagt in den tidigare,
men är hon inte söt?!


RSS 2.0