Tävling vid Berga

Igår var det tävling i ridhuset vid Berga. Har verkligen längtat efter att tävla igen! Jag hade bara med mig Ed, och han var faktiskt duktig:
 
Han verkade lite okoncentrerad till en början men hoppade helt okej. I finalen hoppade han lite bättre, men inte hade jag trott att han skulle vinna klassen :) Det gjorde han iaf, kom på 1:a plats av 17 (1+0)!
 
Här kommer två filmer, från både grunden och finalen. Kanske inte bästa kvaliten (mobilkamera), men det är alltid roligt att ha ändå.
Tack Elin för att du filmade!
 
 
 
 

Så sant...

 

Vinterträning

Idag kom Elin och Yvonne och hämtade mig, Tyra och Ed och så åkte vi till Eva och Gabbi i Kappelshamn och hoppade med kaninerna. En väldigt trevlig dag blev det, trots all den kalla snön :P
 
Ed var lite virrig till en början, ett helt nytt ställe plus att han kanske hade lite överskottsenergi! Mina stackars kaniner har knappt fått vara ute i hagen ens denna vecka, då får man lite dåligt samvete.. Men idag fick de en ordentlig träning iaf. Edden hoppade ganska bra efter ett tag, säker på hindrena är han men inte lika säker på svängar..
 
Och tant Tyra behöver jag egentligen inte ens nämna. Tror ni hon var sugen på att hoppa..? Nepp!!
 
Nästa helg 26 januari blir det iaf tävling (i ridhuset vid Berga, endast krokbanor). Det blir bara Ed som får följa med då, det blir Lätt ny för honom eftersom att han inte har en enda pinne i krok..
 
Gammal bild på en bebis-Ed! Den passar inte riktigt till rubriken, men sommarbilder är väl alltid fint?? ♥

Föreläsning om hundfriskvård

Idag har jag varit på en väldigt bra föreläsning som handlade om fysträning för hund, hundens anatomi, om hur man förebygger skador vi träning och tävling m.m. Stefan Rosén som berättade om allt detta har många utbildningar, b.la djursjukvårdare, fysioterapeut och hundmassör (jobbar på Strömsholms djursjukhus). Han kunde väldigt väldigt mycket och var intressant och lyssna på.
 
Föreläsningen väckte mycket tankar om hur olika typer av aktivitet påverkar våra hundar och om hur man ska gå till väga för att hunden ska må så bra som möjligt..
 
 

Och nu en liten kaninhistoria - En liten incident för någon dag sedan :P
Jag glömde att stänga dörren i Kites bur... (en bur på ben). Så han hoppade såklart ut, och skuttade omkring i boxen natten från tisdag-onsdag (tur att burarna står inne i en box iaf). Det var inte bara det att boxen var full av bajs på morgonen, jag upptäckte också så småningom ett stort hål i påsen med kaninpellets som jag köpt dagen innan... Kite hade alltså bitit hål i påsen och ätit MASSOR med pellets(!) Så hans mage var lite uppblåst och ganska hård. Har än så länge inte märkt att han har mått särskilt dåligt, väldigt skönt. Men han får nog ta det lite lungt med pelletsätandet för ett tag. Vilken kanin, säger jag bara...... Lite väl hungrig!!!
 
Ser ni hålet??

Årets första agilityträning!

Idag blev det årets första agilityträning :) Träningen var i Rosendals ridhus i Follingbo, och det var faktiskt många som kom!
 
Vi byggde en bana som vi först delade upp, en station för small-hundarna att träna på och en för medium och large. Ville är som sagt lite ur form, vi har inte tränat så där särskilt mycket efter operationen och klubbens hinder flyttades inte in i ridhuset förens förra helgen.. Det gick väll sådär för mig och Ville. Han har nu fått lite problem med kontaktfälten (främst på balansbomen) och dessutom så tyckte han att vissa av tikarna på träningen var lite intressanta. Men när det var dags att springa hela banan så gick det mycket bättre, då var han koncentrerad och (nästan) helt felfritt blev det, om man bortser från en liten liten vägran i slutet :P
 
Verkligen roligt att komma igång med träningen ordentligt igen! Nästa tävling här på Gotland blir redan 9 mars (klass 1 & 2). Så vi får se till att träna flitigt tills dess, för då gäller det!! :D
 
Tog inte med mig kameran idag, så det får bli en gammal arkivbild. Dock en väldigt fin sådan tagen av Martin Svärd på en tävling sommaren 2010. På hans hemsida under "övrigt" finns många fina agilitybilder från Gotland!

Kista

Kom igår hem efter en dag på husdjursmässan i Kista. Har varit där två gånger tidigare och det var lika mycket folk och framförallt lika mycket djur som vanligt, och ändå var det mässans fjärde dag!
 
Jag och Elin höll mest till vid kaninhoppningen, som vanligt. Men vi var där mest för att Elins Santos skulle paras. Att se på kaninhoppning är alltid roligt. Det var verkligen många kaniner som hoppade riktigt bra trots att de säkert var trötta efter alla tävlingsdagar.
 
Jag släpade med mig kameran, men tog inte så mycket kort. Och de jag tog blev väll inte de bästa.. Men det är ändå tråkigare med  bildlösa inlägg, enligt mig...
 
Bland kaninavelsföreningens kaniner fanns detta år en Belgisk hare!
Åh de är såå fina!!! ♥
 
Ormar (klicka på bilderna för större format)
Köpte en ny sele till Ed från Gnagarboden. Hans gamla är för liten,
får se om denna large passar storkillen bättre.

Roliga hundbilder

 
 
 
 
 
 
(Detta är bus, inte bråk.. )
 
 
Är det tråkigt att vara på hundutställning??
"Är man stor och stark måste man vara snäll" ♥
 
Fin tunga :P
"Nepp, tänker då inte gå ut ur bilen idag!"

Fin kanindag ♥

Det blev ytterligare en dag i Stenkyrka med tvåbenta och fyrbenta vänner! Idag fick alla tre små långöron följa med.
 
Först tog jag ut Tyra. Hon tyckte nog att det var roligt att komma ut, men hon hoppade inte särskilt bra. Hon fick hoppa en bana med bara lätthinder, men hon var ändå lite slarvig och rev hinder som jag vet att hon klarar utan problem egentligen. Så jag vet inte om det verkligen är höjden som gör att hon inte har samma hoppglädje som förut. Men det kan det ju vara. I april fyller hon 6 år. Jag har sagt det förut och säger det igen, i år kanske det blir veteranklass för hennes del. Känns lite trist, men om hon nu ska fortsätta tävla så är det viktigt både för henne och mig att hon tycker att det är kul.
 
Sedan var det dags för Ed att komma ut och hoppa. Tycker att han har varit duktig idag. Det märks att han blir mer och mer säker på olika slags hindertyper, han hoppar nu oftast både maxade lätt-boxar och platta längre hinder utan problem. Han har en hel del kvar att lära såklart (får försöka komma ur lättklassen någon gång innan året är slut :P). Än sålänge har han bara en ynka liten pinne (i rak). Men det bästa är att han verkligen verkar tycka att det är mycket roligare med hoppning nu, han verkar ha en helt annan energi än förut. Får hoppas att 2013 blir ett bra tävlingsår för oss, mig och Ed :)
 
Kite sprang faktiskt idag första gången vi hoppade! Upprepar SPRANG. Verkligen inte illa för att vara Kite. Han som är klubbens vill-aldrig-hoppa-kanin. Hur blev han så kan man ju undra (?) Men jag tycker ju om min lilla Kite ändå. Det finns ingen som han, han är helt unik. Det vet jag. Och han har trots allt sin charm..
 
Dagens roligaste kaniner: Helt klart Elins Minolta som la sig ner i en grop och rullade sig ordentligt, såg så väldigt roligt ut! Och Ed som satt och drog ut hö från Minoltas transportbur, matvraket nr 1. Kul? kanske ni icke-kaninmänniskor tänker (om det nu finns sådana läsare här), men tro mig kaniner kan faktiskt roa väldigt mycket ;)
 
Tyra Lejon "Tyra" (Foto: Beatrice)
Muppen Ed :P
Bofur "Ed" (Foto: Elin)
Bofur "Ed" (Foto: Elin)
Bofur "Ed" (Foto: Elin)

Strandpromenad

Jahopp, då var det 2013. Får hoppas att det blir ett bra år, men det är jag nästan övertygad om att det blir!
 
Idag blev det en liten strandpromenad med hundarna, jag passade då på att fota lite, när jag ändå fick med mig kameran ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

           Gott nytt år!

 


RSS 2.0