Kaninungarna hos Matilda

Jag var hos min kompis Matilda idag. Två av hennes kaniner har kaninungar. Jag fick se de idag, och gud så söta de är! Jag vet inte om det finns något sötare än små kaninungar, det skulle vara hundvalpar i så fall, de är lika söta. I en av kullarna så är de 4 veckor gammla, och i den andra tror jag de var antingen 5 veckor eller några dagar äldre än i den ena kullen.
I den åldern är de väldigt pigga och busiga, så var det iaf med Tyras ungar, och även de här små liven verkade vara lika pigga och busiga!

En unge från den första kullen som föddes i år hemma hos Matilda. Mamman heter Aqua och pappa är Bosse.

En annan av Aquas ungar som jag tyckte väldigt mycket om, det var nog min favorit! Är lite svag för madagaskarfärgade kaniner :)
I Aquas kull var det 5 ungar.

Här är 2 av ungarna från den andra kullen. Mamman till de är Alma och pappa är Nisse, tror jag. Det var en lite större kull med 7 ungar, lika många som Tyra hade!

Mamman Alma. Hon är så fin, hon har så fint smalt huvud lite som en Belgisk hare. Hennes pappa Zero var nämligen en Belgisk hare (Black and tan).

Charley som jag har skrivit om tidagare här har blivit lite störrre. Hon är 80% Rabbis (vildkanin).

En bild på fina Charley igen <3

Ett träd i Matildas trädgård med fina rosa blommor som jag inte kunde låta bli att ta kort på!!!

På den här länken finns många bilder på söta kaniner: http://dailybunny.org

Vallning i Rute

Vi har varit på sheltieträff på en gård i Rute idag. På gården fanns många bordercollier, de är så fina. Vi fick se när en av hundarna vallade en grupp lamm. Och våra sheltiesar fick även gå in till lammen i en fålla. Men det var ingen av de förutom Vidar som var särskilt sugen på att valla de. Han tyckte att det var jätte kul!

Vi fick också se supersöta små bordercollievalpar som bara var 7 veckor gammla. De var verkligen otroligt söta, men det är väll kanske alla valpar :)
Valparnas mamma var jätte fin och snäll. Jag hade lust att ta med mig en hem!

När vi hade fått se och testa lite vallning och sett på valpar så åkte vi till en rast plats i närheten och fikade och pratade. Vi tog också en promenad med hundarna innan vi åkte hem.

En av bordercollierna vallar.

Den här unga tiken hade aldrig vallat förut. Men hon var jätte duktig, Lyra tror jag hon hette.

Valparna som var som de flesta valpar -  svåra att ta kort på.

Fina Molly.

Oj, vad tiden går!

Idag är det redan 2 år sedan Tyra hade kaninungar. GRATTIS till dem på deras födelsedag den 19 maj!


Jag tänker lite extra på Putte, Teddy, och Miza som numera bor på andra sidan regnbågsbron.
Saknar er! ♥

Miza, på bilden 7 veckor.

Teddy, på bilden 7 veckor.

Putte ca 6 veckor gammal.

Utställning

Idag har vi varit på en utställning som kennelklubben hade. Det är verkligen kul att se på alla olika hundraser. Vi tittade bland annat på Vidars syster Nela som ställdes ut.

Jag ställde Ville på "Barn med hund". Det var kul, han var jätte duktig!
Imorgon så ska jag tävla med Ville i en agilitycup, det ska också bli väldigt roligt.

Lillvedes Magic Dream "Nela"

Ville i ringen på "Barn med hund".

Träning hemma

Idag efter skolan så satt jag upp en agilitybana här hemma och tränade lite agility med Ville. Han var väldigt duktig. Det gick väldigt bra, han klarade att springa upp på gungan i hög fart som han annars har tyckt varit lite läskigt.


Jag tränade också hoppning med Tyra. Det gick inte särskilt bra i början. Men sedan hoppade hon faktiskt bra. Jag hoppade inte så länge med henne, man märker att kaninerna blir lite trötta och slöa när det är så varmt.
Här kommer en bild på Tyra (det är verkligen inte lätt att ta kort på svarta kaniner):

RSS 2.0